Schoonmaak en onderhoud van uw e-sigaret

Dit artikel gaat over het schoonmaken en het onderhouden van uw e-sigaret of vapor. We hebben dit artikel opgedeeld in losse tips voor het schoonmaken en onderhouden van de e-sigaret. Lees verder voor alle tips en trucs voor het schoonmaken van je elektronische sigaret. Het is handig om je bewust te zijn van deze trucs voordat je van plan bent een e-sigaret te kopen.

Maak regelmatig het schroefdraad van de e-sigaret schoon

Het regelmatig schoonmaken van het schroefdraad van de batterij en van de clearomizer, zorgt ervoor dat je de levensduur van de batterij en de tank vergroot. Wanneer je dit schroefdraad niet regelmatig schoonmaakt, kan het zijn dat hierdoor de batterij niet meer goed op de tank aansluit en hierdoor geen contact kan maken met de batterij. Daarnaast kan het voorkomen dat de batterij gaat roesten.

Spoel regelmatig de drip tip schoon.

De drip tip (of mondstuk) is het onderdeel van de e-sigaret waar over het algemeen het meeste vuil tussen komt te zitten. Voor uw eigen hygiëne is het daarom ook aan te raden om deze regelmatig schoon te spoelen. Zeker wanneer u de e-sigaret bewaard in uw broekzak. Het schoonspoelen van de drip tip gaat zeer eenvoudig door de tip los te draaien van de e-sigaret en deze onder de kraan te houden.

Levensduur van de coil verlengen

De coil is het onderdeel van de e-sigaret dat over het algemeen als eerste defect is en die als eerste vervangen dient te worden. Over het algemeen geven e-sigaretten doormiddel van een signaal aan of de coil moet worden vervangen. Soms kan het zijn dat u de coil al eerder wilt gaan vervangen doordat bijvoorbeeld de damp productie is afgenomen of doordat de coil een verbrande smaak af geeft. Hier is een truc voor.

Zet een pannetje water op het vuur en laat deze koken. Stop daarna de coils in hetzelfde pannetje en laat deze enkele minuten mee koken. Giet het water daarna af en laat de coils zeker een dag of 4 drogen op een stuk keukenpapier. Probeer deze coils daarna weer uit en in veel gevallen werken deze weer normaal.

Let op, heb je na het schoon koken het idee dat de coils niet meer werken. Ga dit dan niet forceren. In dat geval heeft u nieuwe coils nodig en kunt u de oude weg gooien. Koop in dat geval dan nieuwe coils. Het is het in ieder geval waard om dit een keer uit te proberen.

Reinig de e-sigaret minimaal één maal per week

Reinig de e-sigaret minimaal één maal per week in zijn geheel met lauw-warm water. Haal alle onderdelen uit elkaar (behalve de batterij) en dep deze allemaal af. Laat deze daarna drogen op een stukje keukenrol. Deze tip is niet van toepassing voor de zogenaamde pod-systemen.

 

 

Wat vind je van deze informatie?
[Total: 1 Average: 5]