Shake & Vape

Wat is Shake & Vape ?

Een nieuwe trend in het elektronisch roken is Shake & Vape. Vaak is men op zoek naar een e-liquid met een grotere inhouding, de Shake & Vape heeft 50ml e-liquid en nog ruimte voor 10 tot 20 ml nicotinebooster. Zeker voor de dampers die gewend zijn om te dampen met een lager nicotinegehalte is het gebruik van Shake & Vape zeer interessant. Naast dat de smaak voller is dan van standaard e-liquids, is het over het algemeen ook iets goedkoper dan de standaard e-liquids. De vloeistof bestaat uit PG (propyleen glycol) en VG (plantaardige glycerine) in en geconcentreerd aroma en bevat geen nicotine. De verhouding PG/VG kan per merk verschillen, lees hier meer over het verschil tussen PG en VG.

Nicotinebooster

De nicotineboosters, deze zijn  samengesteld uit PG, VG  of een mix hiervan. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende nicotinegehaltes, maar ook zonder. De nicotinebooster dient vooral als verdunner voor de e-liquid, de Shake & Vape vloeistof heeft een dikke structuur. Dit kan invloed hebben op de duurzaamheid van uw coil, lees hier meer over.  Daarnaast zorgt de nicotinebooster dat de sterk geconcentreerde smaak van de Shake & Vape minder sterk wordt.

Verschillende merken Shake & Vape

Hoe werkt Shake & Vape?

De Shake & Vape e-liquid is een vloeistof die een dikkere structuur heeft met een sterke smaak, daarom is het niet aan te raden om deze zonder nicotine booster te gebruiken. Zoals eerder vermeld bevat de Shake & Vape 50 ml met nog ruimte voor 10 ml nicotine booster. De nicotinebooster zorgt natuurlijk voor de nicotine, maar ook voor de verdunning van de e-liquid. De nicotineboosters zijn vaak beschikbaar is 18 mg, 12 mg, 6 mg, 3 mg en 0 mg, u kunt dus ook een Shake & Vape dus ook zonder nicotine maken. Daarnaast dient de nicotinebooster puur als verdunner en om de sterke smaak te nuanceren.  Lees hier meer over het effect van nicotine.

Hieronder de geadviseerde verhoudingen voor het maken van een complete Shake & Vape 

  • Een 50ml Shake & Vape + 10 ml 18mg/ml nicotinebooster = Een e-liquid van 3mg/ml nicotine
  • Een 50ml Shake & Vape + 10 ml 12mg/ml nicotinebooster = Een e-liquid van 2mg/ml nicotine
  • Een 50ml Shake & Vape + 10 ml 6mg/ml nicotinebooster = Een e-liquid van 1mg/ml nicotine
  • Een 50ml Shake & Vape + 10 ml 0mg/ml nicotinebooster = Een e-liquid van 0mg/ml nicotine

Nadat u uw nicotinebooster aan uw Shake & Vape heeft toegevoegd, moet u deze ´shaken´. Met andere woorden, u moet de fles even schudden. Na het schudden is de Shake & Vape kunt u deze een paar minuutjes laten staan. Daarna is de Shake & Vape klaar voor gebruik .

Het is ook mogelijk om meerdere nicotineboosters aan een Shake & Vape toe te voegen. Het beste kun je hiervoor een losse naaldfles aanschaffen om zelf te kunnen mengen. Let wel op. Wanneer je meerdere nicotineboosters toevoegt dan aanbevolen, zorgt dat ervoor dat de smaak van de Shake & Vape minder wordt.

Wat vind je van deze informatie?
[Total: 1 Average: 5]