D.I.Y. e-liquid

D.I.Y. E-liquid of dampen is een afkorting voor Do It Yourself en is dus perfect voor de hobby dampers onder ons. Bij D.I.Y. kun je een eigen e-liquid maken. Hier heb je dan ook alleen de ingrediënten voor nodig namelijk: Base en aroma.

Wat is Aroma?

Aroma zorgt voor de smaak in de e-liquid en is verkrijgbaar in vele verschillende smaken. Over het algemeen bestaat een flesje e-liquid uit ongeveer 5 tot 10% aan aroma. Dus uit een flesje met 10ml aroma kun je wel 10 tot 20 flesjes maken! Het is ook goed mogelijk om verschillende aroma’s met elkaar te mengen tot een eigen smaak. Zo kun je een smaak helemaal aan je eigen voorkeuren aanpassen.

Wat is base?

Zoals de naam al zegt is Base de basisvloeistof bij e-liquid. Deze bestaat altijd uit twee verschillende vloeistoffen namelijk PG (Propyleen Glycol) en VG (Plantaardige Glycerine). Meer informatie over PG en VG klik hier. In Base zit wel of geen nicotine verwerkt. Zo heb je zelf de keuze om dit wel of niet te gebruiken bij het dampen.

Naaldflesjes

Bij het mengen van de Base met de Aroma’s, is het aan te bevelen om naaldflesjes te gebruiken. Zo hou je de base en de aroma’s gewoon makkelijk gescheiden en voorkom je knoeien.

Steepen van de D.I.Y. e-liquid

Wanneer je al de verschillende stoffen bij elkaar hebt toegevoegd, moet je de e-liquid even laten steepen. Hoe langer je de e-liquid laat steepen, hoe sterker de smaak van de e-liquid wordt.

Steepen doe je door de Base en de Aroma’s goed door elkaar te schudden in het naaldflesje. Na het schudden laat je de e-liquid staan op een plaats waar deze vrij is van zonlicht. Herhaal dit proces enkele keren daags voor ten minste een dag of drie. Daarna heb je je eigen gemaakte e-liquid en kun je deze direct lekker verdampen!

 

Wanneer er verder vragen zijn over het zelf maken van e-liquid dan horen we dat graag van u!

 

Wat vind je van deze informatie?
[Total: 1 Average: 5]