Eerste gebruik van uw e-sigaret

Klaar voor het eerste gebruik van uw e-sigaret?

Voor het eerste gebruik van uw e-sigaret moet u een aantal stappen doorlopen, zodat uw eerste damp ervaring succesvol is. Het zou zonde zijn als uw eerste ervaring niet prettig is en dat u dampen geen kans geeft. Volg daarom goed de stappen hieronder.

Stap 1 : De handleiding

Bij elke e-sigaret wordt een handleiding meegeleverd, het is van belang dat u deze goed doorleest. In de meeste handleidingen staat dat u uw e-sigaret goed moet opladen voor het eerste gebruik. In de meeste gevallen wordt er minstens 4 uur geadviseerd.

Stap 2 : Het vullen van uw e-sigaret met een e-liquid.

Om uw e-sigaret te gebruiken moet u deze vullen met een e-liquid, lees hier meer over de e-liquid. Draai eerst uw driptip eraf, dan ziet u de opening van de tank. U moet uw tank (clearomizer) vullen, bijna op elke tank van een e-sigaret staat een streepje met max. blijf hier altijd onder, anders heeft u de kans dat uw e-sigaret gaat lekken. Heeft u e-sigaret geen streepje, dan moet u ongeveer 80% van de tank vullen. Bij het vullen van uw tank is het belangrijk dat u uw tank via de zijkant vult en niet in het midden. U kunt uw e-sigaret een beetje schuin houden, dit maakt het vullen makkelijker. Vul uw coil met ongeveer 3 druppels, dit om te voorkomen dat uw coil verbrandt. Na het vullen van uw e-sigaret moet u 5 tot 10 minuten wachten, zodat de e-liquid goed te tijd krijgt om in te trekken. Hiermee voorkomt u een dryhit, een dryhit is niet prettig. Het geeft een verbrande smaak en het is niet goed voor uw e-sigaret.
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw tank nooit compleet leeg is, dit is niet goed voor de levensduur van uw E-sigaret. 

Stap 3 : Hijstechniek

Een hijs nemen van een sigaret is heel anders dan een hijs nemen van een normale sigaret. Bij een e-sigaret is het belangrijk om rustig een hijs te nemen, anders kan het veroorzaken dat u moet hoesten.

Druk 5 keer op de knop om de e-sigaret te activeren, daarna drukt u de knop in en kan u rustig een hijs nemen. Gedurende de hijs houdt u uw knop ingedrukt, als u klaar bent laat u de knop weer los. Pauzeer altijd eventjes tussen de hijsen door om de e-sigaret de kans te geven om af te koelen.

Als u klaar bent met dampen, kunt u weer 5 keer drukken op de knop om de e-sigaret uit te schakelen. Houd er rekening mee dat een te zachte hijs onvoldoende damp kan creëren, maar een te sterke hijs kan ervoor zorgen dat u e-liquid in uw mond krijgt.

Let op

Stap 4 : Batterij

Als u merkt dat er minder damp afkomt van uw e-sigaret of uw lampje begint te knipperen, dan is waarschijnlijk de batterij van uw e- sigaret op. U kunt uw e-sigaret opladen via het oplaadpunt, u heeft een bijpassend oplaadkabel gehad bij de levering van uw e-sigaret. U kunt ervoor kiezen om door te dampen tijdens het opladen, maar dit is vaak onhandig vanwege het oplaadkabel die in de weg zit. U kunt uw e-sigaret ook opladen onderweg met bijvoorbeeld een oplader in uw auto of een powerbank. Neem hier een kijkje naar verschillende oplaadmogelijkheden.

Stap 5 : Levensduur van uw E-sigaret

Als het gaat om de levensduur van uw dan gaat het vooral om de levensduur van de coil, de coil gaat 2 tot 4 weken mee. Als u E-sigaret minder damp produceert of een verbrande smaakt afgeeft, dan is het tijd om uw coil te vervangen. Om de levensduur van uw E-sigaret te verlengen moet u deze goed onderhouden en schoonmaken, lees hier meer daarover.

Lukt het niet helemaal, kijk dan op deze pagina over veel voorkomende problemen.

Wat vind je van deze informatie?
[Total: 1 Average: 5]