Problemen met coils

Coils zijn de kleine gloeispiraaltjes in de e-sigaret die er voor zorgen dat de vloeistof in de tank wordt opgewarmd en verdampt zodat deze kan worden geïnhaleerd. Wanneer je problemen hebt met je e-sigaret, heeft dit over het algemeen met je coil te maken. Op deze pagina vertellen we je daarom de meest voorkomende problemen met coils in een e-sigaret.

Opspattende vloeistof in je e-sigaret.

Vrijwel iedereen die enige tijd een e-sigaret heeft gebruikt, heeft er wel eens last van gehad namelijk: Opspattend vloeistof bij het dampen. Veel mensen zien dit als een lekkage terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Opspattende vloeistof kan vrij gemakkelijk worden verholpen. Neem hiervoor de volgende stappen:

 1. Het dichtdraaien van de dop.
  Opspattend vloeistof kan worden voorkomen doordat de dop van de e-sigaret niet in één beweging is dichtgedraaid. Vaak heeft een e-sigaret een kindveilige sluiting en wordt er door het dichtdraaien van de dop een vacuum gecreëerd waardoor er geen vloeistof uit kan opspatten. Dus probeer de dop los te draaien en deze opnieuw in een beweging met druk naar beneden strak weer aan te draaien.
 2. Controleer of de coil te vochtig is.
  Het kan voorkomen dat de coil van de e-sigaret te vochtig is geworden aan de bovenzijde. Dit wordt veroorzaakt wanneer niet alle vloeistoffen uit de e-sigaret worden geïnhaleerd maar een deel achter blijft in de tank of bovenop de coil. Dit kan worden voorkomen door na het hijsen, enkele seconden door te blijven hijsen aan de e-sigaret wanneer u de knop al heeft losgelaten. Wanneer u coil te vochtig is, kunt u gemakkelijk de coil losdraaien en deze even af deppen waarna u deze opnieuw kunt plaatsen.
 3. Controleer het wattage waarop u de coil gebruikt.
  Het kan zijn dat u een wattage gebruikt dat niet geschikt is voor de gebruikte coil. Dit kan alleen voorkomen bij e-sigaretten waarbij u zelf het wattage kunt wijzigen zoals de eGrip II. Controleer in de handleiding van de e-sigaret welke weerstanden horen bij welke coil. Voor de eGrip II geldt onderstaand schema. Gebruik dit schema alleen als indicatie voor andere e-sigaretten
 4. Weerstand van de coil
  Wanneer u altijd problemen blijft houden met opspattend vloeistof, betekent dit dat uw hijstechniek niet past bij de coil die u gebruikt. Blijft u daarom problemen houden met opspattend vloeistof? Kies dan voor een coil met een hogere weerstand. Dit zorgt er voor dat de coil minder explosief is en dat deze milder verdampt. Voor beginnende dampers is het daarom aan te raden om te beginnen met een coil met een hogere weerstand.
 5. Dry burnen
  Een techniek om opspattend vloeistof te verminderen is om voor u begint met dampen, eerst enkele seconden op de knop te drukken voordat u aan de e-sigaret begint te hijsen. Dit zorgt er voor dat de coil het opspattende vloeistof verdampt. Let op, zorg er voor dat de coil goed vochtig is voordat u dit doet.
Wat vind je van deze informatie?
[Total: 3 Average: 3.3]