Tank (Clearomizer)

De e-sigaret bestaat uit 2 delen, de batterij en de tank of clearomizer. De clearomizer is het complete ‘bovenstuk’ van de e-sigaret. Deze wordt op de batterij geplaatst. Clearomizers worden ook wel verdampers of verstuivers genoemd.

Aansluiten op de batterij 

Er zijn twee mogelijke aansluitingen van de clearomizer op de batterij:
– Een 510 aansluiting. Aan de onderkant van uw clearomizer een schroefdraad.
– Een Ego aansluiting: Aan de buitenzijde bevindt zich geen schroefdraad.
De clearomizer heeft een vlakke onderkant. De schroefdraad bevindt zich aan de binnenzijde van de clearomizer.

Clearomizers met de EGO aansluiting zijn eventueel te gebruiken op batterijen met een 510 aansluiting (dus met een vlakke bovenkant) : hiervoor moet  je een 510/ego adapter aanschaffen die je op de batterij schroeft.

Plaatsen van de coil (brandertje) 

Voordat de clearomizer (voor de eerste keer) wordt gebruikt, moet er in de tank een coil (brandertje) worden geplaatst. Door de leverancier worden er bij aankoop van de e-sigaret in de meeste gevallen enkele exemplaren meegeleverd. Het is zeer aan te raden om voor het plaatsen van de coil hierin enkele druppels (4 of 5) e-liquid te laten lopen en deze enkele minuten in te laten trekken alvorens de sigaret in gebruik wordt genomen.

Het vullen van de clearomizer met e-liquid

Het vullen van de e-sigaret met liquid is zeer eenvoudig. De kant en klare flesjes liquid worden door de leverancier geleverd in flesjes met een spuitmondje waarmee morsen wordt voorkomen. Er bestaan zowel clearomizers die aan de onderzijde kunnen worden gevuld als clearomizers die aan de bovenzijde gevuld kunnen worden. Let bij het vullen er goed op dat dit gebeurd tot het maximale niveau wat door de fabrikant op de clearomizer is aangegeven (meestal met een streepje). Dit voorkomt dat de tank overloopt zodra de coil met het mondstuk (weer) wordt teruggeplaatst.

Air flow control

Een belangrijke functie die zich op de clearomizer bevindt. Hiermee kun je naar eigen voorkeur de hoeveelheid luchttoevoer regelen. Deze wordt geregeld door een verstelbare ring op de clearomizer. Door het instellen van de luchttoevoer kun je bepalen of sprake is van een “lichte hijs” (met veel lucht) of een “zware hijs” (met weinig lucht).

Tankglaasje

De clearomizer kan zijn uitgerust met, normaal glas, kunststof body of een pyrexglazen tank.
Het verschil tussen een clearomizer met een kunststof body of een pyrexglazen tank kun je proeven.  Het Pyrexglaasje is kwetsbaarder dan een van kunststof of glas vervaardigd exemplaar.

 

Wat vind je van deze informatie?
[Total: 0 Average: 0]